Factor 5 biedt begeleiding bij de cliënt thuis vanuit een verwijzing. Voorafgaand aan de start van het traject wordt gezamenlijk met de verwijzende instantie een intake gepland om de hulpvraag te formuleren. Zodra deze voldoende in kaart gebracht is, worden afspraken gemaakt over de inzet qua volume, inhoud en duur. De ambulante begeleiding is gericht op het vergoten van de zelfredzaamheid en het aanleren van extra of nieuwe (woon)vaardigheden. Hierbij kan gedacht worden aan het op orde maken/houden van de administratie, eten koken/voorbereiding hiervan, omgaan met buren, sociale activiteiten etc. Omdat er regulier sprake is van een psychiatrische grondslag, wordt intensief samengewerkt met andere betrokken instanties en heeft de ambulant medewerker een belangrijke signalerende en preventieve rol. Vanuit de begeleiding wordt actief ingezet op het ondersteunen daar waar nodig en is tijd en ruimte voor een activiteit.
De begeleiding wordt in principe geboden van maandag t/m vrijdag, maar kan in bepaalde gevallen ook in de weekenden ingezet worden. We vinden het wel van belang dat er sprake is van voldoende bereikbaarheid, onze medewerkers zijn dan ook flexibel en in (dreigende) noodgevallen kan ingezet worden op een koppeling aan één van onze woonlocaties, zodat (vaak preventief) er te allen tijde iemand bereikbaar kan zijn. De begeleiding en doelstellingen worden omschreven en onderbouwd in een zorgplan, waarbij wij de verwijzer betrekken in de voortgang. Uiteraard staat hierbij de cliënt centraal.
Factor 5 kan deze vorm van begeleiding bieden vanuit de Forensische Zorg, WLZ, Jeugdwet en WMO.
Wachttijden
Wil je nadere informatie over wachttijden, neem dan contact op met het trajectmanagement: 085-4834890 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.